تکنولوژی بایوس تا سال 2020 جایگزین میشود

شرکت اینتل پشتیبانی تکنولوژی بایوس ( Bios ) را در چیپ ست های سرور و کلاینت های مدرن خود را تا 2020 پایان میدهد. این تصمیم زمانی گرفته شد که شرکت اینتل محصولات را خود را از این پس با تکنولوژی UEFI Class 3 و بالاتر عرضه خواهد کرد.
این اخبار مستقیما از زبان برایان ریچاردسون، مهندس اصلی کمپانی اینتل که معروف به فرد بایوس (BIOS guy) میباشد در خبرگذاری ها پخش شد.
بر اساس اظهارات ریچادرسون، اینتل کار خود را با تکنولوژی به نام "UEFI Last Mile" شروع کرده است. دستاوردی برای حذف میراث پیشین از محصولات خود و تمرکز بر تکنولوژی هایی نوین تر چون UEFI.
در کنفرانس مربوط به UEFI، ریچادسون 3 دلیل اصلی مبنی بر حذف بایوس توسط اینتل را نیز اعلام کرد:
ریسک امنیتی – بایوس استاندارد های بوت امن یا کد های ثبت شده را پشتیبانی نمیکند.
سازگاری وارونه – تکنولوژی های جدید با ارائه ی سازگاری وارونه ی بایوس نیز در اختیار خواهد گرفت.
سازگاری با اعتبار سنجی کد ها – بایوس نیازمند دو مسیر اعتبار سازی (CSM ON & CSM OFF) میباشد.
بایوس یا سامانه ی ورودی / خروجیِ پایه به مجموعهای از رویهها یا برنامههای ذخیره شده در تراشه حافظه فقط خواندنی یا «رام» ROM در رایانههای شخصی سازگار با آیبیام گفته میشود. این برنامهها همه عملکردهای ورودی - خروجی را اداره میکنند. وجود این برنامهها در رایانه موجب میشود که برنامههای کاربردی به طور مستقیم برای کنترل سخت افزار، برنامه نداشته باشند و از سرویسهای رایانه استفاده کنند.
بایوس اولین بار در سال 1981 عرضه شد و در دهه ی 90 با UEFI (رابط متحد توسعهپذیر سیستمعامل) که یک استاندارد عمومیست جایگزین شد که در معماری اکثر سیستم ها کار میکند و ذاتا بر اساس سیستم های 16 بیت اینتل و پردازنده های 86 بیتی چون بایوس نیستند.
به هرحال، استاندارد جدید UEFI بر بایوس پیشین ارجحیت دارد. این تکنولوژی جدید دارای سرعت بوت بالاتر، امنیت بهتر، پیکربندی گسترده تر و معماری جهانی برای پشتیبانی سخت افزار های مختلف میباشد.
تمامی مادربرد های نوین یکی از استاندارد های UEFI را پشتیبانی میکنند و سیستم عامل های مدرن از سال 2000 میلادی پشتیبانی بلند مدت از این تکنولوژی نوین را دارند.
استاندارد های UEFI نیازمند کار بیشتر هستند
علیرغم این مسئله، کاربران زیادی همچنان ترجیح میدهند تا سیستم های خود را بر اساس بایوس پیکربندی و راه اندازی کنند. دلیل اصلی ارور های فراوانی است که برخی از کاربران در زمان بوت و راه اندازی UEFI دریافت میکنند که در بعضی موارد دسترسی کاربران را به کل از سیستم میبندد.
ریچادسون مشکلات مربوط به UEFI را را در کنفرانس ارائه بررسی کرد و اعلام نمود که اینتل مشکلات به وجود آمده را حل میکند و تکنولوژی UEFI را تبدیل به یک تجربه ی بدون مشکل را برای کاربران غیر حرفه ای ارائه دهند.
منبع: www.bleepingcomputer.com